Kasvojentunnistus markkinoinnissa

Turvakamera siirtyy varkaista ostajiin

07.10.2011
Kasvojentunnistus alkaa olla perusominaisuus hyvissä IP-kameroissa. Uusi sovellus hyödyntää turvatekniikkaa myös markkinoinnissa.

Kasvojentunnistus löytyy useimmista Panasonicin WV-sarjan kameroista. Yksinkertaisimmillaan ominaisuus kertoo turvakäytössä, että kameran kuvaamalle alueelle on tullut ihminen.

Ohjelmisto tunnistaa kuvasta tutun symmetrian – silmä, silmä, nenä, suu – ja tulkitsee, että kuvassa on ihminen. Tällöin kamera lähettää havainnostaan hälytyksen vartijalle.

Henkilöiden tunnistaminen tarjoaa lisää mahdollisuuksia. Kun kamera havaitsee tiloissa tai alueella aiemmin ongelmia aiheuttaneen persoonan, se voi varoittaa siitä vartijoita.

Tämä auttaa ehkäisemään ongelmia, kuten varkauksia ja järjestyshäiriöitä. Parhaassa tapauksessa näin saadaan tekijä kiinni ja vastuuseen selvittämättä jääneestä vahingosta. Kohderyhmät esiin ja tehoa tarjouksiin

Kamera voi lähettää tunnistuksesta xml-tiedon ulkoiseen järjestelmään, joka käyttää sitä esimerkiksi henkilölaskentaan. Panasonicin WJ-NV200 tallentimen ja lisäohjelmiston (WJ-NVF20) kanssa pystytään myös analysoimaan asiakasvirtoja kauppakeskuksissa ja tapahtumissa.

Tämä perustuu siihen, että ohjelmisto tunnistaa iän ja sukupuolen sekä laskee henkilömäärän. Kun kävijöitä ryhmitellään iän, sukupuolen ja kellonajan mukaan, saadaan entistä tarkempaa tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä.

Sovellus auttaa kohdentamaan myymälän sähköistä markkinointia (digital signage) juuri oikeille ryhmille. Kauneudenhoitotuotteita mainostetaan, kun naiset ovat liikkeellä ja oluttarjoukset suunnataan miehille.

Tallennin soveltuu hyvin myymälöihin, ravintoloihin, kahviloihin sekä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Turvakameroiden käyttö lisääntyy

Tarve kuvan automaattiseen analysointiin kasvaa, kun kameroiden määrä lisääntyy. Esimerkiksi Helsingin seudun liikenteen (HSL) kaikissa uusissa linja-autoissa on kameravalvonta ja turvaohjaamot.

Liikennöitsijä saa kilpailutuksessa lisäpisteitä kameravalvonnasta. Turvavarustelu on ollut ehtona vuoden 2010 elokuusta. Runsaasti julkisuutta saaneet bussikuskien pahoinpitelyt vauhdittavat tekniikan yleistymistä.

Kameravalvonnan lisäksi Kaukomarkkinat on vahvasti kehittämässä myös langatonta hälytystä ja hälytyksensiirtoa.

 

Panasonic WV-SP305

1,3 megapikseliä (mv/väri)

H.264, MPEG4 ja jpeg-kuvanpakkaus

Pienin valontarve 0,3 luksia (mv 0,2 lx)

Kasvontunnistus

Vaihdettavat objektiivit

 

Tallennin WJ-NV200 ja ohjelmisto WJ-NVF200

16 kameran tallennin, 1,3 megapikselin kuvantarkkuus

30 päivän tallennusaika 16 kameralla 25 kuvaa sekunnissa 24/7

Tallentimessa suomenkielinen käyttöliittymä

Kasvorekisterin koko 64 henkilöä

Tunnistaa yhtä aikaa 32 henkilöä

Tunnistusnopeus 4 kasvot sekunnissa

 

TEKSTI Olli-Pekka Tiainen GRAFIIKKA Topi Kairenius / ELIAS


AIHEET

Energia

Turvallisuus

Tehokkuus

Kaukoviisas

Video

KAUKOMARKKINAT

Yhteystiedot

UUTUUDET